Рецепты блюд на Масленицу



Блины гречневые.
Делают опару из подогретого молока, муки пшеничной, дрожжей и сахара. Когда опара подойдет, кладут в нее просеянную гречневую муку и хорошо вымешива...

Блинница.
Это старинное русское блюдо готовится с ливером. Вареное легкое и жареную печенку пропустить в мясорубке, все вместе обжарить с луком, добавить соль...

«Царские блины».
200 г сливочного масла, 6 желтков, 1 стакан сахарного песка, 200 г муки, 250 г жидких сливок, 1/2 чайной ложки соды, 1/2 стакана густ...

Блинчики.
3 стакана муки, 0,5 стакана сахара, немного соли, 2 яйца, 2 стакана молока взбить. Добавить 3 ст. ложки растительного масла, 1 чайную ложку погашенн...

Блины картофельные.
10-15 картофелин, 4 столовые ложки масла, 2 желтка, 4 яйца, 0,5 стакана молока, 1,5 ст. ложки пшеничной муки, 1–2 ст. ложки сахара. Отв...

Млинці з порадами та варіаціями
Фанатично люблю млинці: солодкі, солоні, з начинками, без них, тоненькі, яєчні, французькі крепси, пухкі дріжджові і всякі-всякі різні.

Сирні панкейки
Швидкі і смачнющі млинчики, які з захватом наминав навіть мій півторарічний синулька замість традиційної кашки на вечерю. А я взагалі в захваті від усяких фантазій на сирну тему :)

Стародавній рецепт млинців
спосіб готування Промити склянка пшоняної крупи. Зварити рідку пшоняну кашу на воді без солі.

Млинці
На 12 млинців: 0,5 л молока 1 ст. води 0,5 ч. л. солі 2 ст. л. цукру 2 яйця

Російські (дріжджові) млинці
300 грам пшеничної муки; 0,5 літра молока; 20 грам свіжих дріжджів або 5-6 грам (чайна ложка) сухих; 1 яйце;

Млинці скоростиглі
300 грам пшеничної муки; 0,5 літра кефіру (можна замінити такою ж кількістю молока); 1 яйце; 2 столових ложки рослинного масла;